Thursday, Apr 26, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаАХВ: Јадете јајца, безбедни се

АХВ: Јадете јајца, безбедни се

jajca

Агенцијата за храна и ветеренираство соопшти дека јајцата на македонските пазар се безбедни откако се направени анализи на увезените производи од Србија при проширување на информации за присуство на неисправни јајца од северниот сосед. АХВ уверува дека се вршат и контроли при увозот на граничните премини од страна на ветеринарни служби, а исто така безбедни се и јајцата од домашно производство.