Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСЕкимЗошто е важно да јадете цреши?

Зошто е важно да јадете цреши?

Добри вести за сите љубители на цреши, овошје кое е актуелно за овој период од годината. Се тврди дека црешите претставуваат супер-храна која го штити здравјето. Еве дел од бенефитите кои ги има вашиот организам од црешите:

Црешите содржат витамин А.Б и Ц

цреши 1

Помагаат против рак, претставуваат природна превенција од срцеви болести, ги ублажуваат болките предизвикани од артритис, ја намалуваат главоболката. Свежите цреши се добри за отстранување на физичкиот и психичкиот умор, намалување на високиот крвен притисок, овозможуваат подобар сон.и штитат од дијабетес

Ова се резултатите до кои дошле истражувачи од Бостон.

Во 100 грама свежи цреши се наоѓаат 82 милилитри вода, 0,2 грама масти, 1 грам беланчевини и 16 грама јаглени хидрати. 12 грама шеќер и  имаат само 57 калории