Thursday, Mar 22, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЗа Илинден надвор од затвор – Иванов помилува 45 затвореници

За Илинден надвор од затвор – Иванов помилува 45 затвореници

gorge-ivanov

Ѓорѓе Иванов претседателот на Република Македонија по повод прославата на националниот празник 2 август донесе одлука за помилување на 45 осуденици кои во изминатитот период покажале добро поведение. 38 затвореници добија делумно намалување на затворската казна, а 7 се целосно ослободени.