Saturday, Apr 21, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВоената академија со свечености за питомците и потпоручниците

Воената академија со свечености за питомците и потпоручниците

Воената академија „Генерал Михајло Апостолски“ ќе одржи свечена заклетва на 37 студенти питомци и 9 студенти. Од студентите-питомци на Воената академија, 29 се од Република Македонија (10 од женскиот пол), 3 од Босна и Херцеговина, 3 од Црна Гора (сите од женскиот пол) и 2 од Косово.

voena akademija

Во потпоручници ќе бидат промовирани 35 студенти питомци. Од нив 31 се од Република Македонија (8 припаднички на женскиот пол) и 4 од Црна Гора.

На свеченоста ќе се обрати министерот за одбрана Зоран Јолевски, а ќе присуствува и началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-потполковник Методија Величковски. Обраќање ќе има и деканот на Воената академија,