Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВо Тетово секојдневни рестрикции на вода

Во Тетово секојдневни рестрикции на вода

Во Тетово секојдневни планирани прекини во водоснабдувањето. Од јавното комунално претпријатие Тетово велат до сега немало рестрикции, а прекините кои се случувале во некои домови биле поради недостигот од вода. Тоа е и главната причина за секојдневните рестрикции.

Тетово ќе биде без вода од 17 часот до 19 и 30 во текот на денот и од 1 часот до 4 и 30 изутрина.

Нерационалното трошење на водата е уште еден дополнителен проблем. Од ЈКП велат дека до наредната недела очекуваат да се нормализира состојбата со водата за пиење. Поради ваквата состојба активирани се 4 дополнителни бунари со кои располага градот. Оттаму апелираат до граѓаните за рационално трошење на водата и навремено пријавување на настанати дефекти.