Wednesday, May 27, 2020
HomeДЕНЕШНАПолитикаВМРО-ДПМНЕ ги остави студентите од „Гоце Делчев“ како Кочо Рацин да учат на свеќа сред испитна сесија

ВМРО-ДПМНЕ ги остави студентите од „Гоце Делчев“ како Кочо Рацин да учат на свеќа сред испитна сесија

kniga svekja

Студентскиот дом „Гоце Делчев“ синоќа остана без струја поради неплатени сметки, по што студентите реагираа до Министерството за образование и наука и до Владата.

„Успеавме да воспоставиме контакт со компанијата за повторно да се приклучи студентскиот дом на електрично напојување и за да може активностите да се одвиваат нормално“, изјави министерката за образование, Рената Тренеска-Дескоска, која синоќа го посетила домот.

Во соопштението на Владата се вели дека долговите што биле оставени од претходната владејачка гарнитура во сите сфери, останале и во доменот на образованието.

Од Студентски парламент велат дека студентите кои се сместени во студентскиот дом не се должни да бидат жртви на негрижата на надлежните.

„Апелираме до надлежните органи, во најкус можен рок да реагираат и да спречат студентите да бидат оставени да живеат како на работ на 18 век, без електрична енергија и осветлување“, велат оттаму.