Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "гоце делчев"

Студентскиот дом „Гоце Делчев“ синоќа остана без струја поради неплатени сметки, по што студентите реагираа до Министерството за образование и наука и до Владата. „Успеавме да воспоставиме контакт со компанијата за повторно да се приклучи студентскиот дом на електрично напојување и за да може активностите да

Read More

Со панихида и положување цвеќе на гробот на Гоце Делчев, денеска во црквата „Св. Спас“ беа одбележани 114 години од смртта на македонскиот револуционер. Неговото вечно почивалиште го посетија владини и партиски делегации, институции, училишта, здруженија и граѓани. Сите испратија пораки идеалите на Гоце Делчев да

Read More

На денешен ден е роден големиот национален великан Гоце Делчев со одбележување на 144 години од неговото раѓање со пригодни манифестации низ повеќе градови низ републиката. Во Скопје во црквата Св.Спас пред вечното почивалиште на славниот македонски син со положување на цвеќе почит оддадоа делегација

Read More

Територијата на Република Македонија во изминативе денови беше зафатена од воздушна маса на пообилни врнежи од дожд, којa предизвика посериозни проблеми во студентскиот дом „Гоце Делчев“ во Скопје. По проблемот со кровната конструкција на градбата, сега студентите се соочуваат и со поплавени простории. Изреволтирани, бараат

Read More

„Домовите се распаѓаат исто како и системот во државата, но ние сè уште немаме добиено нов специјален студентски дом за да се спасат студентите живи од бедата во која живеат и која се руши околу нив“, пишува Студентски пленум на својата Фејсбук страница. „Ова е блокот

Read More