Friday, Oct 20, 2017
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласВелешанецот Љупчо Ѓорѓиев го искачи Мон Блан

Велешанецот Љупчо Ѓорѓиев го искачи Мон Блан

Mon Blan

Љупчо Ѓорѓиев од Велес го искачи највисокиот врв во Западна Европа Мон Блан, 4.808 метри.

Ѓорѓиев е член на Планинарското друштво „Кожуф“ од Гевгелија.