Friday, Apr 20, 2018
HomeАНТИСТРЕСШтосноТоп 5 градови со најдобар баланс помеѓу работата и слободното време

Топ 5 градови со најдобар баланс помеѓу работата и слободното време

pariz-6-800x600

Компанијата ExpertMarket направи ранг листа на градови низ светот во кои луѓето имаат најдобар баланс меѓу работата и слободното време, пишува Business Insider.

Критериумите се колку часа неделно и годишно луѓето во нив работат, како и колку дена одмор добиваат. Интересно е што првите два града се наоѓаат во Франција.

Во оваа топ 5 листа се најдоа градовите:

5. Виена, Австрија

Просечно работни часови во неделата: 32,27

http://www.planetware.com/photos-large/A/vienna-town-hall.jpg

4. Хелсинки, Финска

Просечно работни часови во неделата: 31,91

3. Москва, Русија

Просечно работни часови во неделата: 31,66

http://www.kraljica-mira.com.hr/multimedija/galerije/rusija/moskva.jpg

2. Лион, Франција

Просечно работни часови во неделата: 31,36

1. Париз, Франција

Просечно работни часови во неделата: 30.84.

http://www.kompas.hr/PhotoGallery/Formati/26482_Velika.JPG