Wednesday, Apr 25, 2018
HomeФЕР ПЛЕЈАвтомобилизамTesla има роботски полнач за автомобили

Tesla има роботски полнач за автомобили

Tesla креираше автоматски роботизиран полнач за електричните автомобили кој има форма на змија и може самостојно да се поврзе со докинг влезот. Роботската змија автоматски ќе го полни вашиот автомобил секогаш кога ќе се паркирате на пример во гаражата за да не останете со празен акумулатор и ќе знае точно колку енергија ви е потребно. Освен следното видео Tesla не откри повеќе технички детали за роботскиот полнач.

Извор: telefoni.mk