Wednesday, Jun 19, 2024
HomeАНТИСТРЕСЖуркиТехно диџејот Ben Klock овој петок настапува на СРЦ Кале

Техно диџејот Ben Klock овој петок настапува на СРЦ Кале

Еден од најбараните техно диџеи и продуценти на денешницата, Ben Klock на 20-ти октомври, петок ќе настапува на СРЦ Кале, Скопје. Заедно со него ќе пуштаат музика  DJ Flooder, Maci Stojanovic и Dusko Janevski.

Дефинитивно Klock е името кое речиси една декада е на врвот од листата на најдобри диџеи во светот, што секоја година се објавува од страна на Resident Advisor – најреномираниот интернет магазин на денешницата.

Неговиот пат кон светската слава и успех започнува во 2005-та година, кога ја добива својата резиденција во култниот клуб Berghain. Долгогодишната соработка со оваа техно институција има дополнителна улога во неговата кариера.

#WinMusicFreedom #StayYou Non Aesthetics.

Настап на Ben Clock во Берлин: