Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "триполи"

Речиси над 80 лица се убиени во судирите во либискиот главен град Триполи помеѓу милициите кои им припаѓаат на две спротивставени влади во длабоко разединетата Либија, која има и трета влада со седиште во градот Тобрук - пренесуваат светските агенции. Судирите започнале во петокот во најгусто

Read More