Tuesday, Apr 23, 2024
HomePosts Tagged "скакулци"

Кучињата се познати по своето фантастично сетило за мирис, а различни видови се користат за откривање на експлозив. Меѓутоа, новото истражување навестува дека кучињата можат да бидат заменети од скакулци киборзи. Инженерите од Универзитетот Вашингтон во Сент Луис работат на развој на систем кој ќе

Read More