Saturday, Sep 26, 2020
HomePosts Tagged "морбили"

Институтот за јавно здравје информира дека во текот на денешниот ден лабораториски се потврдени уште 3 случаи на морбили. Се работи за деца на возраст од три и пет години и пациент на возраст од 27 години. Децата претходно не биле вакцинирани против морбили и се

Read More

Појавата на мали сипаници и прогласувањето на епидемија во Гази Баба ги извади на површина и застрашувачките бројки за имунизацијата во главниот град. Дури 40 проценти од децата кои се регистрирани во пунктот во Карпош а кои се родени во 2015 година не ја примиле задолжителната

Read More

Досега не се регистрирани нови случаи на заболени со морбили, ниту клинички ниту лабораториски, а петте претходни се во добра здравствена состојба, соопштија од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека за време на викендот се вакцинирани околу сто лица кои биле во непосредна близина со заболените

Read More