Tuesday, Aug 11, 2020
HomePosts Tagged "Халиева комета"

„Ѕвездите кои паѓаат“ или поинаку наречени Ориониди ќе имате можност да ги проследите вечерва и рано наутро, на областите каде што има слабо осветлување Секоја година во втората половина од октомври месец Земјата минува низ остатоците од Халиевата кометата која резултира со вистински осветлен дожд од

Read More