Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "Џејмс Ставридис"

Македонија да стане дел од НАТО. Сметам дека Македонија ќе се приклучи кон Алијансата, рече Ставридис за Гласот на Америка. И американскиот потпретседател Мајк Пенс, во името на претседателот Доналд Трамп, претходно овој месец во телефонски разговор со премиерот Зоран Заев, ја повторил поддршката за евроатлантските

Read More

Македонија е следна држава која треба да се приклучи кон НАТО, изјави поранешниот командант на Северноатлантската алијанса Џејмс Ставридис за „Гласот на Америка“. – Се надевам дека Грција ќе биде во можност да работи со Македонија во решавање на спорот со името, со што ќе се

Read More