Tuesday, Jan 12, 2021
HomePosts Tagged "Денис Вороненков"

Поранешниот пратеник на руската државна Дума, Денис Вороненков денеска е убиен во центарот на Киев. Украинскиот претседател Петро Порошенко веднаш по убиството изјави дека станува збор за „руски државен тероризам“. Тој додаде дека Вороненко бил еден од главните сведоци за руската агресија во Украина, а особено за

Read More