Wednesday, Jun 19, 2024
HomePosts Tagged "беспилотно"

Facebook го промовираше своето прво беспилотно летало Aquila кое има распон на крилата како и кај Боинг 777, а тежи помалку од автомобил. Aquila ќе може да се одржи во воздух повеќе месеци со напојување преку соларни панели, а целта да достави интернет на тешко

Read More