Sunday, Jun 17, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонСовет за заштеда на струја при полнење на смартфон

Совет за заштеда на струја при полнење на смартфон

samsung battery fast

Многумина корисници своите смартфони го полнат навечер и ги вклучуваат пред да легнат на спиење, за наутро уредот да има полна батерија и да биде подготвен за дневните обврски. Оваа постапка е ефикасна, но треба да знаете дека смартфонот и со наполнета батерија се уште троши околу 40 проценти струја од количната која му е потребна за полнење, што може значително да ја зголеми вашата сметка за електрична енергија, бидејќи останува вклучен уште неколку часа.

Во зависност од моделот на полначот, неговата моќност и електричен провод низ подолг временски период може да потрошите многу киловати, па затоа подобро е да го наполните смартфонот неколку часа пред да заспиете. Исто така откако ќе го наполните уредот извадете го полначот од штеќер бидејќи и тогаш троши струја.

Во претходните статии наведовме и повеќе совети како да ја сочувате батеријата на смартфонот, меѓу кои и советот да не ја полнете секогаш од нула до сто проценти, туку оптимално може да ја користите и со 70 или 80 проценти од капацитетот, па потоа повторно да ја дополните батеријата.

:Извор telefoni.mk