Thursday, May 28, 2020
HomeРЕФЛЕКТОРФотографијаОваа баба ни покажува дека никогаш не е доцна да ги следиме нашите соништа

Оваа баба ни покажува дека никогаш не е доцна да ги следиме нашите соништа

19059242_1469006809804770_1022477985466332807_n

Осумдесет и осум годишната Anezka Kasparkova од  селото  Moravia во Чешка ни покажува како никогаш да не се откажуваме од нашите сонови.

Anezka од секогаш била фасцинирана од уличната уметност и возбудата која таа ја предизвикува, но во текот на нејзиниот живот таа немала шанса да го ослободи својот дух и да создаде нешто во кое што сите ќе уживаат. Anezka на осумдесет и осум години решила да промени нешто и да ги следи своите соништа со тоа што ќе навлезе во водите на уличната уметност и за момент повторно ќе се почувствува младо и бунтовнички.

Погледнете ја оваа супербаба која е инспирација за сите нас.

19029450_1469006873138097_4828620382268751715_n 19029528_1469006869804764_2708703156001288163_n 19059300_1469006823138102_7234679423371107118_n 19059676_1469006859804765_3008166794086222018_n 19060062_1469006903138094_1133692122129317216_n19146272_1469006819804769_8870535896781064416_n