Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЌе се оградува и Меџитлија, војската на терен

Ќе се оградува и Меџитлија, војската на терен

Македонската армија треба да постави и жичена ограда на граничниот премин кај Меџитлија бидејќи и овој предел се користи од мигрантите за илегално влегување на македонска територија. Информацијата ја потврдуваат повеќе воени извори кои велат дека одлуката е донесена за подобра контрола на влез на мигрантите со оглед дека преминот кај Гевгелија сега е многу побезбеден.