Monday, Apr 23, 2018
HomeРЕФЛЕКТОРФотографија(Фото): Дизајн на куќа инспириран од калкулус

(Фото): Дизајн на куќа инспириран од калкулус

Прекрасен „дворец“ вреден 23 милиони долари кој раскажува приказна за едно математичко-архитектонско лудило на ексцентричниот милионер, автор на учебниците за калкулус во средните училишта.

калкулус2калкулус6 Ова  една од најлуксузните куќи која моментално се продава во Северна Америка.

калкулус1Прецизно изграден и математички моделиран дом, лоциран во близу клисура во Торонто претставува половина концертна сала и половина стаклен архитектонски експеримент, барем така вели авторот.

калкулус5калкулус4