HomeРЕФЛЕКТОРЛитература,,Фестивал на детска книга" во Скопје Сити Мол

,,Фестивал на детска книга" во Скопје Сити Мол

Секој ден до 30ти Јуни во Скопје Сити Мол секој ден од 10:00-22:00ч ќе се оддржува Фестивал на детска книга. Најавено е дека ќе има   многу наслови по намалени цени од голем број на издавачки куќи од Р. Македонија (Икона, Магор, Ѓурѓа, Топер, Феникс, АрсЛамина, Темплум, Бегемонт, Антолог, Култура, Штедлер и Просветно Дело).

book kids

Учество на овој фестивал зема и Проктот на УСАИД со Библиотека на тркала, која вклучува разни детски работилници и едукација за најмладите.

Покрај големата понуда на книги за деца, предвидена е програма за помладите на вториот кат, едукативно дружење и учење за животните заедно со ЗОО аниматорот Војо, разни работилници и многу активности.

Фестивалот на детска книга има забавно-едукативен карактер и помага при создавање на навика кај младите да читаат

 

 

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com