Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаДомашна ракија и мастика се точеле во дојранските локали

Домашна ракија и мастика се точеле во дојранските локали

Комбинирани тимови на Царинската управа и на Управата за јавни приходи извршија координирани контроли во повеќе угостителски објекти во Дојран. Во 6 угостителски објекти е откриена незаконска продажба на алкохолни пијалоци.
kontrola-alkohol1Притоа, привремено се задржани околу 64,5 литри литри жестоки алкохолни пијалоци од кои 30 литри се домашна ракија и мастика за кои не е платена акциза и за кои не постојат документи за потекло и за здравствена исправност. Царинската управа продолжува со контролите.