Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаАпелација ги врати предметите од прислушкуваните разговори

Апелација ги врати предметите од прислушкуваните разговори

Апелациониот суд донесе одлука деке не е надлежен за одлучување на 21 жалба на основните јавни обвинители кои ги водат предметите од прислушкуваните разговори. Претходно ОЈО ги формулираше жалбите бидејќи Основниот суд одби да ги користи телефонските снимки како докази но, Апелациониот суд не ја прифати нивната жалба и ги врати на првостепено одлучување.