Tuesday, Apr 24, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаАмериканска воена делегација во посета на Македонија

Американска воена делегација во посета на Македонија

Воена делегација на САД на чело со генерал Вилијам Фрејзер III денеска пристигнува во Македонија

Делегацијата ќе оствари средба со министерот за одбрана Зоран Јолевски и со други високи воени функционери, чија цел запознавање со можностите за соработка во областа на одбраната меѓу двете држави, соопштија македонското воено министерство.

Посетата на американската делегација е во рамки на програмата КАПСТОН.