HomeДЕНЕШНАРегион126 неексплодирани мини најдени кај Параќин

126 неексплодирани мини најдени кај Параќин

Членовите на специјализираната руско-српска единица за хуманитарно деминирање во регионот на српскиот град Параќин откри 126 неексплодирани мини, пренесе Танјуг.

– Единицата деминира територија од 306.380 квадратни метри, во која најде, извади и деактивира 126 различни експлозивни направи, информира директорот на Центарот за деминирање на Србија, Бранислав Јовановиќ.

Во деминерската екипа има 14 руски и седум српски деминери и таа годинава е ангажирана во деминирање на 577.584 квадратни метри во регионот на Параќин, во источна Србија. Работата на оваа специјализирана екипа ќе продолжи до крајот на септември.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com