Monday, Jun 18, 2018
HomeАНТИСТРЕСГурманЗдравите масла со нездрави опасности

Здравите масла со нездрави опасности

Здравите масла кои наголемо се промовираат во речиси сите препораки за здрава храна и диети може да бидат и штетни, особено доколку премногу ги користите во готвењето. Самиот факт што овие масла имаат помал процент на калории од сончогледовото масло не, значи дека со нив може да се претера и да ја „утопите“ салатата со нив.

avocado oil

Освен, ваквите опасности одредени видови на нови популарни масла содржат заситени масти, на пример маслото од кокос има процент на масленост од дури 90 проценти, за разлика од путерот кој има заситеност од 60 проценти.

maslo kokos

Третиот проблем со одредени масла, како тоа направено од авокадо е поврзан со рекламирањето и очекувањата на луѓето. За маслото од авокадо се тврди дека е премногу богато со антиоскиданси, но реалноста е дека нема магично дејство и нема автоматски да ве направи поздрава личност. Затоа направете баланс во исхраната и не верувајте лесно на сите пропаганди.