HomeДЕНЕШНАРепубликаВозовите запрени, машиновозачите штрајкуваат

Возовите запрени, машиновозачите штрајкуваат

Денеска возовите не тргнаа од скопската железничка станица. Машиновозачит ги стопираа возовите поради неисплатени плати и информираа дека од 12 часот ниту еден воз не е тргнат од жезелничката станица во Скопје. Останатите возови чија почетна станица е во друг град, ќе возат додека не се вратат во Скопје, а потоа ќе запрат.

Машиновозачите најавуваат целосен бојкот на патничкиот сообраќај се додека не им се исплати платата за месец јули. Тие рекоа дека веќе го информирале и премиерот Никола Груевски, со оглед на тоа што компанијата е целосно во државна сопственост.

Пред пет месеци протестираа машиновозачите од Независниот синдикат, но возовите не беа сопрени поради тоа што членовите на останатите два синдиката не го поддржаа бојкотот.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com