Wednesday, May 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаВладата го повлече законот за медиумско рекламирање

Владата го повлече законот за медиумско рекламирање

mediumi

Владата го повлече законот за медиумски реклами. Ова известување стигнало до пратениците попладнево-јави 24 вести.

predlog zakon mediumi

Предлог законот за владини реклами реклами требаше да се најде на денешната седница, но немаше овластен предлагач.

Само пред три дена на собраниска комисија министерката з аинформатичко општество Марта Томовска Арсовска го бранеше решението како еропско со кое ќе се стави ред во рекламирањето. Опозицијата обвини дека Владата ја озаконува корупцијата на медиумите и најави 500 амандмни.