Wednesday, Dec 13, 2017
HomeДЕНЕШНАЦрна хроникаВидео: Авион се сруши на акробатско шоу – 7 загинати

Видео: Авион се сруши на акробатско шоу – 7 загинати

За време на аеромитингот во Шоренхам, Сасекс дојде до голема несреќа откако пилотот на Hawker Hunter изгуби контрола над млазниот авион правејќи остар луп во воздух. Авионот удри на земјата во повеќе автомобили при што 7 лица го загубија животот, десетина лица се повредени и итно пренесени во болница, а пилотот најверојатно успеал да се извлече.