Sunday, Jun 17, 2018
HomeДЕНЕШНАПолитикаВанхојте како турист го бара музејот на ВМРО

Ванхојте како турист го бара музејот на ВМРО

Vanhaute ВАнхауте Ванхојте

Белгискиот посредник Питер Ванхојте е на еден чекор до прогласување на персона нонграта во Македонија откако владејачката партија одлучи целосно да ги прекине сите преговори каде ќе учествува тој прогласувајќи го неговиот статус чисто туристичко. Тој веднаш возврати на Twitter со нов шеговит твит во кој праша каде се наоѓа музејот на ВМРО бидејќи го нема во неговиот туристички водич. vanhojte turistПолитичката состојба е на раб на ескалација откако меѓународната заедница ги сруши ставовите на власта за датумот на престојните избори барајќи суштински промени.