Wednesday, Jun 19, 2024
HomeРЕФЛЕКТОРУникатен перформанс ќе се одржи на патот за Галичник

Уникатен перформанс ќе се одржи на патот за Галичник

Во четврток на 26 мај ќе се одржи перформансот „Censure or not censure“, на уникатната локација на патот за Галичник.
Со рестриктивен и предизвикувачки метод на дишење, уметницата доаѓа со перформанс кој се спушта во длабочините на емотивниот хаос и има тенденција да го ослободи духовниот одмор цензуриран од самата себе…
Овој перформанс исто така ја носи и врската помеѓу човекот и природата.
Перформансот ќе го изведе уметницата Мариго Исеини (Локу) со седиште во Скопје, а куратор ќе биде Влора Демири
Перформансот ќе се одржи во време на заоѓање на сонцето.