Sunday, Apr 22, 2018
HomeДЕНЕШНАСветТурција ги уништи позициите на Курдите во Северен Ирак

Турција ги уништи позициите на Курдите во Северен Ирак

Според информациите на Си-Ен-Ен-Турк турските вооружени сили во изминатиот месец преку воздушни напади успеале да ликвидираат 300 припадници на Курдската работничка партија, а уништиле над 80 проценти од нивните позиции. Жестокоста на напади придонела значен број од курдските лидери да пребегаат во Сирија и Иран, а голем дел од преостанатите борци се ранети и демобилизирани.