Saturday, Mar 25, 2023
HomePosts Tagged "трансплантација на глава"

Валери Спиридонов кој има целосна парализа на телото ќе биде првиот волонтер кој бара да му биде трансплатирана главата на ново здраво тело. Овој медицински експеримент кој звучи како исечок од хорор филмовите со Франкештајн е зацртана идеја на италијанскиот неврохирург Серџо Канаверо кој најави

Read More