Tuesday, Sep 22, 2020
HomePosts Tagged "Славомакедонци"

Македонското друштво „Илинден" со седиште во Тирана и неговиот огранок за Голо Брдо, го осуди делот од интервјуто на албанскиот премер Еди Рама дадено за швајцарскиот весник „Tages-Anzeiger" во кое Македонците ги нарекува Славомакедонци. - Од името на сите Македонци, што живеат во Албанија, го осудуваме

Read More

Ситуацијата во Македонија би можела да излезе од контрола бидејќи лидерот на втората најголема политичка партија одбива да го даде мандатот за формирање влада во која би учествувале партиите на локалните Албанци, изјави албанскиот премиер Еди Рама, во интервју за швајцарскиот весник „Tages-Anzeiger“. Запрашан за нападите

Read More