Monday, Jun 18, 2018
HomePosts Tagged "комисија за политички систем"

Предлог законот за употреба на јазиците денеска беше поддржан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, пренесува А1он. Пратеникот Антонио Милошоски рече дека законот вака како што е предложен води кон целосна двојазичност и федерализација на Република македонија. Тој рече дека овој закон е

Read More

Собраниската Комисија за политички систем денеска почна расправа за Предлог-законот за употреба на јазиците, пренесува А1он. Како што образложи Валентина Шаурек, државен советник во Министерството за правда, основна цел за носење на законот е доследна примена на уставните амандмани во законскиот текст во однос на употребата

Read More