Monday, Jun 18, 2018
HomePosts Tagged "закон за јаззици"

По подолга пауза поради локалните избори, денеска во Собранието ќе се врати расправата за законот за употреба на јазиците. Законот е точка на дневен ред на 15-тата седница, која беше прекината пред почетокот на кампањата за локалните избори. Со предлог-законот за употреба на јазиците, се предвидува

Read More

Предлог законот за употреба на јазиците денеска беше поддржан од собраниската Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, пренесува А1он. Пратеникот Антонио Милошоски рече дека законот вака како што е предложен води кон целосна двојазичност и федерализација на Република македонија. Тој рече дека овој закон е

Read More