Wednesday, Feb 26, 2020
HomePosts Tagged "Хасан Рохни"

Иранскиот претседател, Хасан Рохани освои 57 проценти од гласовите и со тоа се избори за втор мандат на функцијата. На изборите имало излезност од 73 остсто, а неговиот противник поранешниот обвинител, Ибрахим Раиси освои 38,3 проценти од гласовите - пренесува Радио слободна Европа. Иранскиот претседател Хасан

Read More