Saturday, Jun 16, 2018
HomeГИГА БАЈТХај текSamsung измисли дисплеј со невидливи копчиња

Samsung измисли дисплеј со невидливи копчиња

Samsung Mobile е еден од најдобрите иноватори во индустријата со стотина нови патенти годишно, а сега се открива дополнување на технологијата на дисплеи на превиткување кои ќе имаат „невидливи“ копчиња.

Според податоците од одобрениот патент Samsung овие копчиња се вградени како сензори на рабовите на дисплејот и може да се користат за активирање на одредена функција, на пример за правење слики со камерата.

Првите флексибилни смартфони и таблети на Samsng ги очекуваме наредната година, барем во форма на прототипи.