Sunday, Mar 18, 2018
HomeДЕНЕШНАСветСАД и Куба во дипломатски односи после 54 години

САД и Куба во дипломатски односи после 54 години

САД и Куба официјално ги продолжуваат меѓусебните дипломатски односи кои беа прекинати пред 54 години. Денска во 14 и30. по Гринич кубанскиот министер за надворешни работи Бруно Родригес ќе присуствува на свечена церемонија за поставување на кубанското знаме во Вашингтон. Во склоп на активностите по тој повод ќе се случи 45-минутна средба во Стејт департментот меѓу Родригес и американскиот државен секретар Џон Кери.

Во амриканскиот Стејт департмент ќе биде поставено кубанското знаме, со што истото ќе се вброи помеѓу знамињата на земјите со кои САД имаат дипломатски односи