Sunday, Jun 17, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈА(Видео) Прво воздушно перниче за велосипедисти кое може да ги спаси од несреќи

(Видео) Прво воздушно перниче за велосипедисти кое може да ги спаси од несреќи

vozdusno-pernice-za-velosipedisti

Велосипедистите честопати имаат недостаток од сигурност и заштита во сообраќајот а недоволната опрема честопати резултира со сериозни повреди. Сепак, една шведска компанија конечно понуди одлично решение! Компанијата Hovding го произведе првото воздушно перниче за велосипедисти и мотоциклисти кое може да им го спаси животот. Монтиранo во гломазна јака, која може да биде маскирана со стилска марама, перничето се отвара кога паѓате а му е потребно само дваесетти дел од секундата за да одлучи дали да се активира или не, така што неговото отварање е неверојатно брзо. Цената за едно вакво стилско воздушно перниче е 399 евра.