Thursday, May 24, 2018
HomeГИГА БАЈТПЦПогледнете како светот се префрли од Explorer на Chrome

Погледнете како светот се префрли од Explorer на Chrome

Денес речиси сите здраво за готово знаеме дека Internet Explorer е врста која е изумрена и никој не го користи, но пред само неколку години состојбата беше сосема поинаква. Chrome беше нов и свеж прелистувач кој само што доби огромна подршка од Google и полека ги синхронизираше сите веб апликации на едно место, но колку и да беше брз и ефикасен имаше одлична конкуренција од Mozilla, Safari и Opera.

Во следната интерактивна мапа, може да забележите како секоја земја во изминатите десетина година се менуваше од користење на Explorer со некој од останатите прелистувачи, пред Chrome да воспостави глобална доминација, (освен на Гренланд каде кај стотината жители се уште постои отпор).

Watch the World Switch from Internet Explorer to Chrome

Извор: telefoni.mk