Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАРегионМакедонски камионџии заглавени на хрватска граница – Револтот расте

Македонски камионџии заглавени на хрватска граница – Револтот расте

Македонски камоиниџи рано изутринава го блокираа патничкиот сообраќај во меѓуграничниот појас на преминот Батровци/Бајаково на српско-хрватската граница, јавува Танјуг. Блокирањето на границите меѓу балканските држави најмногу ги погоди превозниците и долгите процедури на проверка и контрола им се закануваат по нивната заработка и навремена достава на товарот што го носат. Токму поради револт од повеќедневното чекање неколку македонски камионџии се заканиле дека лесно расипливата роба која ја превезуваат