Monday, Apr 23, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаКризата со мигранти во Македонија продолжува до 15ти јуни наредната година

Кризата со мигранти во Македонија продолжува до 15ти јуни наредната година

Кризата со мигрантите во Македонија продложува, поради големиот влез на мигранти во земјата оваа криза ке трае се до 15ти јуни наредната година.

Ваквата одлука денес беше донесена од страна на републичкото Собрание, откако владата констатираше дека приливот на мигранти досега е голем, а според информациите се очекува да продолжи да се зголемува.

Од почетокот на оваа година па до сега во Македонија поминале околу 300.000 мигранти.