Thursday, Mar 22, 2018
HomeГИГА БАЈТСмартфонiPhone рекордер со 1 милијарди продадени телефони

iPhone рекордер со 1 милијарди продадени телефони

iPhone 6 vs iPhone 6 Plus

Apple најверојатно ќе стане првиот премиум бренд кој успеал да продаде 1 милијарда модели на најскапиот iPhone. Продажбата иако малку стагнираше во последните квартали и натаму е доволно висока за да се испорачаат околу 40 милиони модели на iPhone 6s.

Со ова темпо Apple успева и да се задржи на втората позиција зад Samsung Mobile во вкупната продажба на смартфони кој се уште има глобална доминација.

Извор: telefoni.mk