Monday, Jun 25, 2018
HomeДЕНЕШНАСветХуманитарци од Америка ќе и помагаат на Куба

Хуманитарци од Америка ќе и помагаат на Куба

Хуманитарци од САД доставија над 10 тони хуманитарна помош за Куба од 26-тиот ,,караван за пријателството”.

usa aid cuba2

Хуманитарната акција е организирана од религиозната организација “Пастор за мир”, која се залага за укинување на американското ембарго против Куба.

Голем дел од помошта се состои од наставни материјали, лекови, медицинска опрема, спортска опрема и компјутери.