Friday, Apr 20, 2018
HomeДЕНЕШНАРепубликаЕвростат – За една година 3500 повеќе македонци

Евростат – За една година 3500 повеќе македонци

Според податоците на Евростат во Македонија за една година има 3500 повеќе жители. На 1 јануари 2014 година, Македонија имала 2.065.800 жители, додека една година подоцна изброени се 2.069.200 жители. Евростат пренесува дека во Македонија во 2014-та родени се 23,6 илјади лица, а починати 19,7 илјади, што значи дека само во минатата година природниот пораст на македонски жители изнесувал 3.900 лица.