Sunday, Jun 17, 2018
HomeАНТИСТРЕСПатување(Фото) Ѕирнете во Палатата на меурчињата – најскапиот дом во Европа

(Фото) Ѕирнете во Палатата на меурчињата – најскапиот дом во Европа

palais_bulles

Palais Bulles или Палатата на меурчињата во Кан, Франција, е најскапиот дом изграден во Европа. Ова импресивно здание со футуристички изглед според Christie’s International Real Estate чини 455 милиони долари.

palais 2

Футуристичката градба е дизајнирана со несекојдневен декор, има 10 спални соби, сферична дневна соба и градина со базени и езерца.

palais 5

Изградена е во периодот од 1975 и 1989 година, а вилата повеќе личи на мала населба отколку на приватна куќа. Дизајнерот кој се потпиша зад овој необичен изглед е Анти Ловаг.

palais 3

Во оваа куќа нема да пронајдете ниту една права линија, а темата на меурчињата може да се забележи низ целата вила.

palais 6

Pierre Cardin's