Sunday, May 20, 2018
HomeАЈНШТАЈНИЈААтласЧудни професии – Чистачи на реки во Јапонија

Чудни професии – Чистачи на реки во Јапонија

river washing

Јапонската дисциплина и посветеност е често пример за возхит низ целиот свет, но ангажирањето на работници за чистење на реки е убедливо најјапонската решителност која нема да ја сретнете на било кое друго место. Во Кенроукен Градината за одржување на реките се ангажирани работници кои секојдневно ги отстрануваат алгите, ги чистат камењата и украсите за водотеците да бидат беспрекорно чисти. Секоја чест за посветеноста.